avio karte aviokarte 
                          by Fantast Tourist , since 2005
 

IATA Logo   

Avio karta Beograd Sao Paulo

 

Sao Paulo ili popularno samo Sampa, je najveći grad Brazila i Južne Amerike i peta na svetu metropola po veličini. Sao Paulo je i na globalnom nivou politički, trgovački, industrijski, privredni, ekonomski i kulturni centar koji se neprestano razvija. U gradu je 1970-ih godina živelo šest miliona stanovnika, danas se na površini gradske zone nalazi oko 11 miliona stanovnika, a u širem području grada živi oko 20 miliona stanovnika.

U XX veku, Sao Paulo je postao velika industrijska sila u kojoj se odvija 40% industrijske proizvodnje Brazila. Značajna je automobilska indurstija, proizvodnja gume i hemijska indrustija. U XXI veku, moderan Sao Paulo je rapidno razvio sektor biznisa. U gradu se nalazi Sao Paulo Stox Exchange, berza, koja ostvaruje drugi najveći promet na svetu.

Sao Paulo je bogati kosmopolitski grad u kojem se nalazi veliki broj italijanskih, portugalskih, nemačkih i španskih doseljenika.

Grad se nalazi u jugoistočnom delu Brazila, 70km od obala Atlanskog okeana na 800m iznad nadmorske visine mora.U gradu Sao Paulo zastupljena je vlažna suptropska klima. Padavine su vrlo obilne, pogotovo tokom toplijih meseci, ali su retke između juna i avgusta. Zastupljene su nagle promene temperature pa je vreme nepredvidivo.

U gradu se nalazi veliki broj znamenitosti: muzeji, parkovi, izložbe, itd. Grad je domaćin brazilske Formula 1 I Grand Prix . Avenija, Avenida Paulista, povezuje stari i novi deo grada São Paulo gde se mogu videti istorijske i moderne građevine. Duž avenije se nalazi veliki broj tržnih centara, restorana, muzeja, galerija i pozorišta. Ovde se nalazi i Muzej Umetnosti grada Sao Paulo (Museu de Arte de São Paulo).

Aerodrom Guarulhos se nalazi na 40km od Sao Paula. Postoje dva terminala na aerodromu i na jednom od njih saobraćaju letovi TAP Portugal-a. Sa aerodroma se može stići autobusom (shuttle bus) do drugih aerodroma i raznih destinacija u gradu. Veći deo autobuskih linija je povezan sa metro linijama grada. Takođe sa Guarucoop taxijem ili autobuskim transfer linijama možete stići do grada.Predlažemo turistima da od prevoznih sredstava koriste moderan, brz i siguran metro. Cena karte je R$3.00. 

Medije