Sponsored by: cheapgenericsonline.com.
Booking.com


Kada je Kristifor Kolumbo zakoracio 1492. godine na tlo Dominikanske Republike, rekao je: „Ovo je najlepše mesto koje su ljudske oci videle“. I bio je u pravu. Dominikanska Republika je rajsko mesto, najpopularnije ostrvo Kariba.
Srce ove egzoticne destinacije je njen glavni grad Santo Domingo, na cije je tlo krocio Kolumbo 1492. godine, kada je i otkrio ovaj raj na zemlji. Santo Domingo je prvi grad koji su Evropljani osnovali u ovom delu sveta. Tokom svoje burne istorije bio je rušen, zatim ponovo graden, a ono što se posebno istice je da je ovde izgradena prva evropska tvrdava u Novom svetu, prva katedrala, manastir, crkva, univerzitet, bolnica. U Santa Domingu živi preko 2 miliona stanovnika.
Ovaj je grad najstarije naselje Europljana u Americi . Osnovao ga je Bartolomeo brat Kristofora Kolumba na desnoj strani ušca reke Ozama. Po broju stanovnika najmnogoljudniji grad na Karibima.
Dominikansku Republiku u periodu od juna do septembra posecuje veliki broj turista iz Evrope. Taj broj je iz godine u godinu veci, jer kog jednom osvoje cari Dominikanske Republike, on se ovde ponovo vrati, i to uvek sa prijateljem više. Dominikansku Republiku sa svih strana okružuju predivna letovališta: na severnoj strani ostrva nalazi se najpopularnije i najpoznatije letovalište ovog dela Dominikanske Republike - Puerto Plata, kao i gradic Sosua, u kojem se po lepoti izdvaja istoimena plaža. Ova plaža duga je pola kilometara, kompletno je prekrivena belim peskom, voda koja zapljuskuje njenu obalu kristalno je cista i pogodna za ronjenje.
U koju god stranu zemlju da odete, valjalo bi probati njeno nacionalno jelo. U Dominikanskoj Republici probajte"La banderu", jelo koje se priprema od piletine, belog pirinca i crvenog pasulja. Takode, probajte i nešto od ribljih specijaliteta, npr. jela od jastoga, škampe ili rakove. Osvežite se sa koktelom na bazi ruma ili pivom. Dobra informacija za pušace: veruje se da najbolje cigarete dolaze upravo iz ove zemlje.

Medije

Avio karte Beograd EU Avio karte Beograd CH Avio karte Beograd RS Avio karte Beograd RUS Avio karte Beograd MK Avio karte Beograd DE Avio karte Beograd ME
Avio karte Beograd YU Avio karte Beograd Avio karte Beograd FR Avio karte Beograd BIH Avio karte Beograd ASTL Avio karte Beograd HR Avio karte Beograd SAD Avio karte Beograd SLO

Avio karte Povoljno 100%

Avio karte Jeftine 100%

Avio karte Sigurno 100%

Call Centar Avio Karte

Novi Sad

Beograd

Zurich

call-centar zurich

Pretraga sajta

Servisni centar avio karte

aerodromi-mape metro-subway-aviokarte-mape
Farmacia Italia online:
Studio021 Web support and development