avio karte aviokarte 
                          by Fantast Tourist , since 2005
 

IATA Logo   

Kako rezervisati - Avio karte

Kako rezervisati avio karte?

Rezervisanje avio-karte preko Interneta, korišćenjem našeg portala, je apsolutno bezbedno i pouzdano. Plaćanje se vrši putem sigurnog (https) protokola, a Fantast Tourist ne čuva podatke o vašoj kreditnoj kartici. Pritom, prodaja karata preko Interneta je ekonomična i ima manje propratne troškove od šalterske prodaje, pa je čest slučaj da su cene avio-karata na našem sajtu niže.
Kako popuniti formu za pretraživanje

Da biste započeli pretraživanje raspoloživih letova i avio karata potrebno je da pravilno popunite formular za pretraživanje sledećim podacima:

1. Aerodrom sa kojeg se poleće (obavezno)
2. Odredište (obavezno)
3. Datum odlaska (obavezno)
4. Datum povratka (opciono)
5. Broj osoba (obavezno)
6. Dodatne opcije (opciono)
U polja za mesto poletanja i sletanja se upisuje "kod" aerodroma (npr. BEG za Beogradski aerodrom). Bez brige ukoliko ne znate tačan kod aerodroma, jer klikom na to polje otvoriće se pomoćni prozor sa spiskom država, a potom i spiskom svih aerodroma u toj državi. Osim toga, možete početi da ispisujete ime grada, i dok kucate u pomoćnom prozoru će se pojaviti pronađeni rezultati. Klikom na ime grada, u polje za pretragu biće upisan tačan kod tog aerodroma.

Klikom u polja "Datum polaska" i "Datum vraćanja" otvoriće se kalendar iz koga možete odabrati željene datume.

Datum se može uneti i ispisivanjem u formatu godina-mesec-dan (DD.MM.GGGG).

Ukoliko želite let u jednom pravcu čekirajte jedan smer (slika2 )

. Obratite pažnju da su datum polaska i datum vraćanja zapravo datumi poletanja sa aerodroma, a datumi sletanja na aerodrome u odlasku i povratku mogu biti drugačiji, u zavisnosti od dužine trajanja leta i vremenske razlike.

Broj osoba predstavlja broj punika starijih od 16 i mlađih od 65 godina. Ovaj parametar je obavezan ukoliko u dodatnim opcijama nisu uneti parametri za druge osobe (bebe, deca, studenti).

Kako izabrati najbolju ponudu?

Nakon uspešno popunjene forme i izvršene pretrage i nakon par sekundi potrebnih da sistem pronađe sve ponude, biće prikazan prozor sa rezultatima pretrage.

Na ekranu možete videti sve pronađene polaske i avio karte, sortirane po ceni, počev od najniže. Prelaskom kursorom miša preko polja "i" na kraju svakog reda, možete videti detalje tog leta, kao što su vreme poletanja i sletanja.


 

Klikom na dugme "Rezervisite odabrane letove" možete preći na naredni korak "Rezervacija i popunjavanje ličnih podataka"
U ovom koraku takođe možete videti sve detalje leta, kao što su tačan datum i vreme poletanja i sletanja, identifikacioni kod leta, broj međusletanja, kao i mesta međusletanja, ukoliko ih ima.

Rezervacija i popunjavanje ličnih podataka

U svakom koraku možete videti konačnu cenu, koja se ne razlikuje od cene prikazane u prvom koraku. Ova cena je konačna i nema skrivenih taksi ili dodataka.

 

Na istoj strani upisujete i ime (imena) putnika na koga će glasiti avio karta. Imena putnika na karti moraju biti ista kao u pasošu, ali ne smeju sadržati karaktere š, đ, ž, č i ć. Umesto njih upišite s, d, z, i c. Ukoliko vaše ime sadrži slovo Đ i u pasošu vam piše Đ obavezno ga unesite kao D, a ukoliko u pasošu piše DJ, upišite isto tako DJ.Način plaćanja

Kartu za željeni let možete platiti preko računa ili kreditnom karticom koja ima mogućnost online plaćanja.

Plaćanje preko računa

Plaćanje preko računa se vrši putem uplatnice i može se izvršiti u bilo kojoj pošti ili ekspozituri banke. Ukoliko želite na ovaj način da kupite kartu, dovoljno je da kliknete na "Prosledi rezervaciju" i da pratite upustvo za plaćanje.

Plaćanje kreditnom karticom

Plaćanje kreditnom karticom je dosta lakši način i zahteva samo posedovanje odgovarajuće kreditne kartice sa kojom se može kupovati preko interneta i potrebnu visinu novčanog sredstva na računu. Plaćanje kreditnom karticom se odvija preko sigurnog SSL protokola, koji omogućava bezbedan i 100% siguran transfer vaših ličnih podataka i podataka o kartici.

Nakon ispravno unešenih informacija, možete kliknuti na "Prosledi rezervaciju" i time završavate ceo proces rezervacije avio karte.

Potvrda rezervacije

Kada obavite rezervaciju, u novom prozoru možete videti identifikacioni kod vaše rezervacije, koji je dovoljan (uz lične dokumente) za ulazak u avion.

 

Ujedno, kupac avio karte dobija i potvrdnu email poruku na adresu koju je naveo prilikom rezervacije. Ta poruka sadrži sve detalje o rezervaciji, kao i identifikacioni kod rezervacije. Preporučljivo je odštampati ovaj email i pokazati ga prilikom prijavljivanja za let (check-in).

Provera Vaše avionske karte moguća je odmah pomoću globalnog sistema za proveru avio karata:

http://avio.rs/index.php/korisne-informacije/provera-avionske-karte

ili ako niste u mogućnosti da je proverite pozovite CALL CENTAR +381 (0) 21 310 0 300Prijatan let